תפילה וברכות

למה לא יכול גם גבר להודות כל בוקר "ברוך שעשני כרצונו"?

  • ט"ו שבט התשע"ה

שאלה

הקשבתי להרצאתו המרתקת והמאלפת של הרב זמיר כהן על מעמד האשה ביהדות ועל אף החזוקים על מעמד האשה לא קבלתי תשובה לשאלה המציקה למה לא יכול גם גבר להודות כל בוקר "ברוך שעשני כרצונו", זה לא יכלול בתוכו הודיה שלא נעשה אשה או חתול או גולם?

תשובה

שלום וברכה

הברכה של הגבר נאמרת בלשון שלילה, כיון שלהגיד ברוך שברא אותי אי אפשר, כמו שאמרו חז"ל נוח לו לאדם שלא נברא משנברא.

האישה אינה יכולה לברך שלא עשני גבר מאחר ובכך היא תראה שהיא כביכול לא מעוניינת להיות מחוייבת במצוות, לכן היא מברכת את שעשני כרצונו.