תורה ומדע

יחס התורה לצבע עור

  • י"ד שבט התשע"ה

שאלה

שלום רב ברצוני לשאול את הרב זמיר כהן מה היא עמדת התורה לגבי צבע עורם של הדמויות המקראיות האם יש משהו בסוד שמגלה לנו מה היה צבעם? והאם התורה מזלזלת באנשים שצבע עורם שחור? אם נתייחס לשיר השירים בפשט הרי שמכיוון שהיא שחורה היא לא ראויה להינשא לבעל מעמד גבוה ואם נתייחס לזה בסוד (שאומרים שכל שיר השירים הוא על עם ישראל ואלוקים) הרי שבא שלמה המלך ושוב אומר שאנו (עם ישראל) נעשינו שחורים מעבודה בשדה וכו ומכאן נובע שמלכתחילה לא הינו שחורים או שחומים אשמח לקבל תשובה בברכה דניאל

תשובה

שלום וברכה

השחור מסמל תמיד במשל את הלא טוב לעומת הלבן שמסמל טוהר. גם כיום אנו אומרים השחירו את פניו השחור הוא צבע אטום וחסום לעומת הלבן שהוא שקוף.

אין לזה שום קשר לצבע עור של מאן דהוא שהושחם על ידי האקלים באיזור מגוריו.

בהצלחה,