שאל את הרב - כללי

אונס נערה ומתה פטור?

  • י"ג שבט התשע"ה

שאלה

בס"ד לפי התורה מי שאנס נערה ומתה לפני המשפט אז פטור מעונש או חלקי, שנענש פחות. האם זה נכון, או שיש פטור מקנס חלקי, אך עונש אחר חמור יותר וברגע שמענישים בחומרה אז לא מענישים עונש פחות לה בנוסף על אותו חטא או משהו כזה. אני מבין שהיא רגע ולא מרגישה את הסבל ואין לה טראומה לכל החיים וזה יתרון, אבל עדיין הוא גם רצח אותה בנוסף, למה שיפטר מעונש חמור כמו אונס שלא מתה, ולא עוד אלא צריך להוסיף להענישו יותר. אני פשוט לא מצאתי את ההלכה המלאה המלאה ולכן השאלה. סליחה ותודה.

תשובה

שלום וברכה

התורה קנסה את האונס נערה לשלם לה סכום כסף מסויים ונחלקו בגמרא אם שייך בזה דין ירושה ולדעת אביי אין בזה דין ירושה ולכן אם היא תמות לא יהיה למי לשלם את הקנס שקנסה אותו התורה.

כמובן שאין זה מונע כל עונש אחר שההקב"ה מעניש את כל הפושעים והחוטאים.