חברה והשקפה

מדוע נוצרנו?

  • י"ג שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, הנני אדם מאמין, אך לא פעם עולה לי השאלה, מדוע הקב"ה בכלל יצר אותנו? ברור לי שאנו כאן על מנת לעשות את המצוות ולשמור על התורה על מנת שנחיה באיכות חיים רוחנית גבוהה, אך מדוע בכלל נוצרנו? הרי אנחנו לא "ביקשנו" להגיע לעולם, לא ביקשנו לחוש כאב ו/או שמחה...? תודה מראש,

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

מדוע הורים מביאים ילדים לעולם? כי הם רוצים לתת, ולתת להם את הטוב ביותר. אלא שהתינוק סובל בעת צמיחת השיניים, ובעת קשיים אחרים שנדרשים ממנו עד שהוא מגיע לבגרות. כך גם האדם סובל בעולם הזה, עד שנשמתו "מתבגרת" וזוכה להגיע לעולם הבא. בסוף התהליך, ולאחר הגאולה, כולנו נאמר תודה.

בבקשה ראה את התשובה הבאה שמשיבה בהרחבה לשאלתך:
ולאחר שתקרא אותה, חפש בבקשה בגוגל את החוברת "שיחה גורלית". חשוב מאוד שתקרא חוברת זו מתחילה ועד סוף, כי אני מאמין שהיא תשיב לכל שאלותיך על תכלית הבריאה ומשמעות החיים.

אשמח להשיב לכל שאלה נוספת.

שלך בברכה,
דניאל בלס