שאל את הרב - כללי

מתי לדעתך הזמן הכי טוב לספר להורים שאני בהיריון?

  • י"ג שבט התשע"ה

שאלה

שלום הרב. אני בת 19 נשואה חודש וחצי. אתמול ברוך השם גיליתי שנכנסתי להריון. אני די מפחדת לספר זאת למשפחתי ובעיקר לאימי כתחתנתי היא אמרה לי שהיא לא רוצה שאכנס עכשיו להריון ולא תעזור לי. היא קודם רוצה שנסתדר מבחינה כלכלית. אני ובעלי רצינו מאוד. והינה ברוך השם יש הריון. אנא בבקשה תעזור לי איך להסביר ולהגיד את זה לאמא שלי מבלי שתריב איתי. אני כבר יודעת מה תיהיה התגובה שלה. אני מפחדת. ומתי לדעתך הזמן הכי טוב לספר זאת להורים?

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ששמעת לקול אלוקייך ולא עיכבת את הממצוה הגדולה ואת הזכות העצומה להיבא עוד חיילים לצבא ה'.

תחכי עד קרוב לשלושה חדשים מההריון ובעז"ה אז תאמרי לאימך שאת מופתעת שרק כרגע נודע שתא בהריון שלושה חדשים. כי לקחת גלולות עד היום וזה כנראה לא עבד ומצווה לשנות מפני השלום וכך זה יעבור בביטחה.