חינוך ילדים

תפילת בן עם אב

  • ו' שבט התשע"ה

שאלה

שלום. אנו משפחה חרדית. בליל שבת, בני בן 11 מעדיף להתפלל בביה"כ אחר מביה"כ שבעלי מתפלל בו. הוא אומר שהתפילה שלו יותר טובה במקום זה, גם מהבחינה שהוא לבד וחש טוב עם זה. בעלי לא מסכים לכך, ודורש שיתפלל יחד עימו. וזאת משום חינוך. שאלה: האם כדאי/צריך לאפשר לילד להתפלל בביה"כ אחר משל אביו? ואם כן - האם להגביל רק לתפילות מסוימות (לדוג': רק ערב שבת)? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אם יודעים שבאמת כוונתו לשמיים והוא באמת מתפלל שם טוב, ראוי לאפשר לו. אין צוררך להגביל את מס' התפילות, יש לומר לו שאתם סומכים עליו שהוא מתפלל שם יותר טוב ואתם מאפשרים לו ללכת לבית הכנסת ההוא.

ראוי במידת האפשר לחקור אותו בעדינות מדוע הוא לא אוהב את הבית כנסת של האבא, האם אחד מהתפללים פגע בו וכדו'.