חינוך ילדים

מה עושים עם מחשבות רעות של ילד?

  • י"ט שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב! בני היקר בן 7, לומד בכיתה ב'. ילד חברותי ואהוב על חבריו ומוריו, ב"ה. עדין מאד באישיותו. לאחרונה עולות לו מחשבות רעות בתפילה. הוא אומר לי שהוא לא מתכוון באמת. והוא מקלל בלב כשהוא מברך. וזה מאד מפריע לו, והוא מספר לי את זה בצער. אני יודעת שהוא עוד קטן. אני מסבירה לו שהקב"ה הוא טוב והוא סולח לו והוא יודע שהוא לא מתכוון. אבל איך אני יכולה לעזור לו ומה עוד אני יכולה לומר? מצער אותי שקשה לו. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

א. אכן יש להסיר לו שהגעת מחשבות אינם בשליטת האדם ואין לו כל אחריות על המחשבה שהיא מגיעה ואין לו כל חטא ורק ישתדל להסיח דעתו מיד למחשבות אחרים.

ב. חשוב מאוד ללכת איתו לעזרה מקצועית - פסיכולוג מטפל ירא שמיים שיסייע לו להתגבר על בעייה ספיציפית זו של מחשבות טורדניות. בעז"ה לאחר מספר שיחות הוא ילמד להתמודד עם כל המחשבות הלא רצויות וחייו יהיו נעימים ומלאי חיבור אמיתית לבורא ית'.