סגולה בכוס יין

  • י"ט טבת התשע"ה

שאלה

שלום רב מצאתי בביתי כוס לקידוש שבתוכו (במקום שבו שמים את היין) כתובים שמות קדושים ואיני יודע מאיפה היא באה, ואם שעשהו אותה בכוונות הראויות או לא. וחפשתי מה הם אלו השמות ומצאתי כתוב בספר ישן שנקרא ''רפואה וחיים מירושלים'' שבו הרבה סגולות וקמיעות, את הדבר הזה: '' ואם השמות האלו תמחם ביין או במים יעשו פלאות באיש או באשה שישתה אותם. ויעצור המע העין ויאריך הראות ויחזקהו וישוב לאיתנו ויפקוד עקרות ויסיר כל חולי וכל סכה ויחכים ויזכור כל מה שיקרא בנתינתך אלו השמות מחוקים בסים או כתובים על הלחם ולכן :נזם חזקיהו סלך יהודה כי היו בני אדם מסירין הבטחון מהשי״ת וסוד הכתיבה הוא נ׳ פעסים ולרוב ב״פ לכל דבר שתרצה. כי כל סוה הכסת הרפואה נגנז בהם. ויועיל :׳׳כ לעצור דם ניהה יכן תעשה לאשתך ולמי שתרצה וירבה זרע האיש להוליד ויכין האשה להריון והמשכיל יבין ; ובכל יום שתזכור אותם על מיטתך כאשר כתובים ונם ויהי נועם ופ׳ ואני תפילתי וכו׳ תהא מוצלח כל אותו היום ובכל אשר תפנה תשכיל ותצליח.'' מה הרב ממליץ אותי לעשות: יש לשתות יין בזה הכוסף או לא? אולי זה מסוכן? תודה רבה יוסף מארגנטינה ומבקש סליחה על שגיאות שגיאות הכתיב

תשובה

שלום וברכה

אכן ספר זה הוא המקור בשם הרש"ש ובכל זאת אמליץ לא להשתמש בכוס. אין להשתמש בשמות.