השמצת חכמי התורה בפרסומת

  • י"ב טבת התשע"ה

שאלה

שלום וברכה ושבוע טוב. בין השירים ביו טיוב מופיעות פרסומות. לאחרונה נתקלתי בפרסומת מטרידה של שני בחורים שמוציאים את הדת בכלל ואת דברי החכמים בפרט, מהקשרם. כך למשל הם אומרים שהרמב"ם אומר שילדה בת 3 בשלה ליחסי אישות וכי רב אחר אומר כי האישה טיפשה (או משהו בסגנון ). ראיתי שהם נתנו עוד דוגמאות אבל הם עצבנו אותי אז הפסקתי להקשיב. א- צריך להוקיע את התופעה ולהפריך את דבריהם שכן ברור לי כי הם משמיצים ומעוותים ומסלפים ב- הייתי רוצה לדעת מה בדיוק הרמב"ם אמר כי הרי ברור לי שיש עיוות מחריד.. קשה לי מאד שמעוותים את הדת / התנ"ך וכו'... תודה ושבוע טוב. אגב, אני מאזינה קבועה מידי שישי בשעות הבישולים לשיעורים של הרב זמיר כהן ושל הרב הרצל חודר. אני נהנית מכל רגע ומתחזקת מאד, ב"ה.

תשובה

ס"ד

שלום וברכה,

סרטוני האתאיסטים שראית מוכרים לנו, וכבר הגבנו על רבים מהם. הם נוהגים לשקר ולסלף את הכתובים במטרה להסית נגד הדת.

חז"ל אמרו במפורש שאב צריך לחכות עד שבתו תגדל ותאמר "בפלוני אני רוצה". הרמב"ם המצוטט דיבר על הלכות שעוסקות באונס שהוא איסור.
חז"ל אמרו שהקב"ה נתן "בינה יתירה באשה". מה שאמרו שאשה היא "קלת דעת" - הכוונה שהיא רגישה יותר מטבעה ונוטה לחפש ביטחון עצמי.
כשרואים את ההלכות ביחד עם כל המפרשים לפי המסורת, לא מגיעים לטעויות וסילופים שאלו.

אכן צריך להוקיע את התופעה, ובע"ה נערוך בהמשך סרטונים כנגד אותם אתאיסטים.

אני שמח שאת צופה בהרצאות מחזקות בהידברות, ובע"ה תמשיכי ותתחזקי, כי זוהי דרך היהדות האמיתית, כפי שנאמר, שהתורה "דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום".

שלך בברכה,
דניאל בלס