לשון הרע תשע"ה

  • ז' טבת התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אני תוהה ורוצה לבקש את הסבר הרב. לאור כל מה שקורה בפוליטיקה לאחרונה, זה מדבר על זה וההוא - ואני מדברת על חרדים. כיצד זה ייתכן?? שהרי זה לשון הרע, או שלא?? אך מה ששבר אותי מכל, ומשום כך אני כותבת ושואלת הרב, הוא כיצד צילמו והותירו להוציא את הקלטת של מרן, ויותר מזה - בלי להקפיד חללללילה, כיצד מרן מדבר בגנות אחד החברים שם? זה לא לשון הרע?? אנא הסברך המלומד. סביר שאינני מבינה די, ומכאן שאלתי. תודה תודה כתמיד!

תשובה

שלום וברכה

א. לא הייתי שם ולכן אני לא יכול להגיד דברים מדויקים אלא לשער ולנסות להסביר.

איננו מתערבים בפוליטיקה וכל הדברים הם רק למען כבודו של מרן ולא נקיטת דעה.

ב. דברי מרן שנאמרו בדיון פנימי, אין בהם כל בעיה. מרן זצ"ל שהנהיג את הציבור היה חייב להינות מודע לכל הנעשה לקבל את ההחלטות הנכונות וכמבון שמבלך הדיון מה היא טובת הציבור ומה היא טובת התנועה הקדושה הכל עולה על השולחן לטובת העניין וזה ברור.

ג. הוצאת הדברים כעת לאור הוא איסור תורה גמור מכמה וכמה טעמים גם כי אסור לפרסם דברים שנארמו על מנת לא לפרסם. גם מחמת איסור לשון הרע החמור. מי שהוציא דברי אלו הוא רשע ועברין.

ד. כל הדברים שנאמרו בזמנו אינם רלוונטיים כעת כלל וכלל אחר שמרן בקולו אמר שהוא ממנה את הרב דרעי ליו"ר ש"ס כי הוא הבטיח לו להחזיר את הפיקדון.