האם מותר להעלים מסים במדינת ישראל?

  • ז' טבת התשע"ה

שאלה

האם קיים גזל בכספי מדינה? כגון "לעבוד בשחור" או להעלים מידע ועקב כך לקבל כסף מביטוח לאומי ואילו היו יודעים מידע זה היו מבטלים זכאות או מורידים את רמת הזכאות? תודה.

תשובה

שלום רב,

כבר פסק הגר"ע יוסף זצ"ל שיש חיוב לקיים את החוק של המדינה בכל הנוגע למסים וארנונה ומכס, וכל שכן שאסור להוציא במרמה כספים מהמדינה.

מקורות: שו"ת יחוה דעת חלק ה' (סימן סד). וע"ע בשו"ת תשובות והנהגות חלק ו' (סימן רצא) ובשו"ת ויען דוד חלק ג' (סימן פד אות ו) ובשו"ת משנת יהושע חלק א' (סימן קה).

בברכה,

הלל מאירס