מתי יש חיוב לברך ברכה אחרונה

  • ז' טבת התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי להבין מתי יש חיוב לברך ברכה אחרונה, לדוגמא: אם ברכתי ברכה ראשונה על מים והלגימה הראשונה שלי הייתה פחות מרביעית ואחרי כמה דקות שתיתי רביעית, האם החיוב לברך ברכה אחרונה הוא הולך רק לפי הלגימה הראשונה? שאלה נוספת באותו הקשר, אם ברכתי המוציא, האם אני חייב לאכול ישר אחרי הברכה שיעור כזית או שאפשר לאכול אחרי הברכה פחות מכזית ואז בהמשך הסעודה לאכול כזית תוך כדי זמן אכילת פרס?

תשובה

שלום וברכה

לא חייב להיות שתאכל כזית או רביעית ברגע הראשון דווקא. מתי שאתה אוכל רבייעת או שותבה כזית אתה מתחייב בברכה אחרונה אף אם זה אינה אכיהל או לגימה ראשונה.