למה אסור לצאת לחו"ל

  • ז' טבת התשע"ה

שאלה

מה ההבדל בין פאה לכיסוי ראש- מטפחת/ כובע? ומדוע אסור לדתיים חרדיים לנפוש בחו"ל?

תשובה

שלום וברכה

נחלקו הפוסקים האם מותר ללכת עם פיאה נכרית שבעצם מכסה את השיער אולם מצד שני הוא נראית כשיער. דעת האוסרים היא שכשם שכל אחד מבין שאי אפשר להתלבש בבגד ניילון שקוף ולומר שזה נקרא צניעות, כך אי אפשר ללכת עם שיער ולכסות בזה את השיער כביכול.

דעת המתירים היא שמאחר ולדעתם אין כיסוי השיער משום צניעות אלא מצווה מן התורה ללא קשר לצניעות ניתן לכסות את הראש עם פיאה אף שהיא עשויה משיער כי מאחר ואין זה שיערהאישה לא אסרה זאת התורה.

ב. אין הלכות שמיוחדות לדתיים! כל התורה ניתנה לכל עם ישראל. מצווה לגור בארץ ישראל ולהיות בה, ולכן אסור לבוטל מצווה זו ואסור לצאת לחו"ל אלא בתנאים מסויימים כגון לצורך מצווה או לצורך איוורור כאשר אין אפשרות לנפוש בארץ ואז יש בזה מצווה של שמירת הנפש.