חינוך ילדים

שאלה לגביי השכבת הילדים לשינה

  • ג' טבת התשע"ה

שאלה

שלום לרב.אנחנו זוג דתי הנשוי כ 4 שנים.בזמן האחרון אני ואישתי כל ערב מתווכחים על כל דבר קטן שקשור לילדה הגדולה שלנו בת ה 3.אישתי טוענת שאני רך מידי ומורח זמן עם תהליך השינה של הילדה ...ואני טוען שלא...ושתיתן לי לעשות זאת לבד מהלי שתתערב.יש לציין שהילדה רוצה שאני יארגן אותה לשינה...יוצא לנו מצב שבכל ערב אנחנו הולכים לישון וקמים ים הרגשה לא נעימה...על תשובתך אודה מראש ....שבת שלום....

תשובה

שלום וברכה

אציע לשוחח עם האישה על עניין זה ולשאול אותה מה דעתה, איך היא חושבת שיש להשכיב את הילדה, איפה היא חושבת שאתה מורח את הזמו וכאשר תשמע לעצתה והיא תרגיש שאתה מקשיב לה באמת היא תשתף איתך פעולה ותגיעי בעז"ה שניכם לעמק השווה.

כמו כן יש ליזום כמה ימים בשבוע שאשתך תשכיב את הילדה ואל אתה, אף אם הילדה רוצה בכל יום רק את אבא. גם זה יתרום הרבה לישוב הענין בצורה הכי טובה.