שאל את הרב - כללי

סגולה לרפואה

  • כ"ג כסלו התשע"ה

שאלה

שלום, אני בת 17 ואני היחידה בבית שלי שחוזרת בתשובה.. חליתי לפני שנה במחלת הסרטן.. ובקרוב אני הולכת לעבור את הניתוח השני ובע"ה גם האחרון.. השאלה שלי היא.. האם יש לך הצעות למה כדאי לעשות לפני הניתוח? עכשיו גם חנוכה.. אולי גם משהו שקשור לחג? או הפרשת חלה? אשמח להצעות..

תשובה

שלום רב,

הפרשת חלה וכל שאר ענייני חנוכה בוודאי הם טובים ומסוגלים לרפואה, אולם מומלץ יותר לקבל על עצמך דבר שנוהג מדי יום, כמו לדוגמא, לכוון יותר בברכת "אשר יצר", שזה מסוגל מאוד לרפואה שלמה, וכמו שכתב רבי משה בן מכיר זצ"ל (ממקובלי העיר צפת במאה ה-16) בספר סדר היום (כוונת נטילת ידיים) ויברך אותה (ברכת אשר יצר) בכוונה, ויאמר מילה במילה כל עניניה וכו', ואם האדם יהיה שלם בדעותיו ומכלכל במשפט דבריו, לא יחלה כל ימיו, ולא יצטרך לרופא ולא לרפואותיו. ע"ש.

מברכים אותך מקרב לב שתזכי לרפואה שלמה מן השמים במהרה!

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס