יש סתירה בין התנ״ך והתורה שבעל פה לעובדה מדעית !

  • י"ז כסלו התשע"ה

שאלה

לפי מה שהבנתי כתוב בתנ״ך שכל בעל חיים ימי כשר יהיו קשקשים וסנפירים . ואז ראיתי בתורה שבעל פה שכתוב שלכל מה שיש קשקשים יש סנפירים אבל לכל מה שיש סנפירים לא חייב להיות לו בהכרח קשקשים . אבל מה לגבי נחשי ים ? הם בעלי קשקשים אך ללא סנפירים .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

"קשקשים" לפי התורה, צריך שיהיה אפשר לקלפם ביד. נחשי מים הם בעלי קשקשים דבוקים וחלקלקים, ולא בולטים כמו בדגים הכשרים. ולא עליהם דיברו חז"ל. בבקשה קרא כאן:
כמו כן, לעניות דעתי הגמרא דיברה אך ורק הדגים, ולא על יצורים אחרים כמו סרטנים ונחשים - שהרי התורה כבר אסרה בפסוק אחר את השרצים, ולכאורה אין סיבה שהמשנה תלמד אותנו כלל על סרטנים ונחשים - אלא רק על הדגים שבהם צריך להבחין בין כשר לטמא. וכך משמע לעניות דעתי מפשט הגמרא, וראיתי בזה שיטות שונות.

בברכה,
דניאל בלס