האם אפשר ליטול ידיים בתוך השירותים?

  • ט"ז כסלו התשע"ה

שאלה

שלום.

ידוע לי ממה שלמדתי באחד השיעורים שהרב אמר שכיום השירותים הם פחות טמאים מפעם כיון שיש אסלה וצינורות וכו' ושאלתי היא אם אנחנו נוטלים ידיים בבוקר ואחרי שירותים האם ניתן ליטול בשירותים עצמם כיון שהם פחות טמאים? הדבר מקל עלינו מאוד מללכת ליטול במטבח. כמובן שבנטילה ללחם אנחנו נוטלים במטבח וכמובן שכשנוטלים בבוקר יוצאים עם ידיים רטובות ומברכים על נטילת ידיים מחוץ לשירותים. האם זה בסדר?

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

אין להקל ליטול בחדר אמבטיה שיש בו שירותים אלא רק בשעת הדחק כשאין לו מקום אחר ליטול ידיים, וגם אז יש להקפיד לברך רק מחוץ לשירותים (שו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן א), ולכן כאן שיש לכם אפשרות ליטול ידיים במטבח, אי אפשר להקל ליטול ידיים בחדר האמבטיה אלא אם כן אין בו שירותים (וגם כשאין בו שירותים, יש לברך על נטילת ידיים בחוץ).

בברכה,

הלל מאירס