האם מותר לתופרת לקצר או להצר בניגוד להלכה?

  • כ"ה טבת התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני תופרת מתחילה ורציתי לשאול אם מותר לי לקצר חצאיות חולצות מעל הברך והמרפק? והאם מותר לי מלכתחילה לתפור ללקוחה בגד לא צנוע? אציין שזו פרנסתי היחידה.

וכן האם מותר לי להוסיף ללקוחה כמה סנטימטרים יותר בשביל לפחות לכסות את הברך או שזה גזל, כי היא בקשה משהו אחר? אשמח לקבל תשובה בדחיפות. תודה רבה

תשובה

לכבוד השואלת,

אם מותר לי לקצר חצאיות חולצות מעל הברך והמרפק והאם מותר לי מלכתחילה לתפור ללקוחה בגד לא צנוע?"

תשובה: אם את מכירה שהקלינטית היא אשה חרדית שומרת מצוות, אז אסור לעשות כן משום שנחשב איסור "מסייע לידי עוברי עברה".

אמנם אם אין את יודעת בשביל מי הבגד, ויתכן שזה בשביל אחותה או מישהי אחרת שהיא נמוכה ברמת שמירה שלה, אז אין האיסור של מסייע (כיון שהיא כבר ברמה נמוכה).

"מותר לי להוסיף ללקוחה כמה סנטימטרים יותר בשביל לפחות לכסות את הברך או שזה גזל?"

מותר להוסיף ואין זה גזל, הואיל ובגד שאינו מתאים להלכה ושעובר בפירוש את גדרי הצניעות, לפעמים גם מותר לקורעו (עי' ברכות כ.), נמצא שאין בו גזל.

בברכה,

צוות הידברות