האם יש תוקף לנדר שנעשה בחלום?

  • י"א כסלו התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,

חלמתי אתמול (יום שלישי) חלום ששכחתי את התיק שלי באיזה מקום וכשמצאתי נוכחתי לדעת שלא חסר לי שם כלום. נדרתי נדר לפני כחודש לתרום לישיבה 300 ש"ח ובחלום אמרתי שעכשיו אתרום 400 בזכות זה. האם הנדר תקף?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אף על פי שבדרך כלל יש לחוש לנדר שנעשה בחלום (שלחן ערוך יורה דעה סימן רי סעיף ב, עיין שם שיש לחוש ולעשות התרת נדרים בפני עשרה אנשים דידעי למקרי). מכל מקום בנדרי צדקה אפשר להקל (שו"ת משנה הלכות חלק י"ב סימן קיב), ולכן היות שכאן מדובר בנדרי צדקה, אינך צריכה לקיים את הנדר.

בברכה,

הלל מאירס