מה ניתן לאכול בחו"ל

  • כ' חשון התשע"ה

שאלה

שלום לרב בעלי צריך לטוס להודו מטעמי עבודה[הדרכה במיפעל]מה מותר לו לאכול שם?אשמח אם יהיה פירוט....תשובה למייל ששלחתי .תזכו למצוות

תשובה

שלום וברכה

כל הקטניות הלא מבושלות מותרות. קוקה קולה, ספרייט, בירה רגילה, סודה, קמח, סוכר, קפה, תה, אורז לא מבושל, מלח, פירות וירקות, פסטות רגילות לא מבושלות, ביצים לא מבושלים, דגים לא מבושלים שיש בהם סימני כשרות ויש להיזהר לקנותם שלמים כי הסכין של המוכר מלא בשומן של דגים האסורים באכילה, או שניתן לקנות דגים ארוזים קפואים.  כל הדברים האלו מותרים גם למי שמקפיד על כשרות מהדרין. רבים מקילים שמותר לקנות טונה במי מלח או בשמן צמחי.

במקום שלא מצוי חלב ישראל כלל ויש פיקוח מחמיר של הממשלה שלא לערב חלב אחר שאינו חלב פרה, יש המקלים לקנות חלב ללא כשרות וכן יש שמקל לקנות יוגורט טבעי וגבינה טבעית ללא תוספות.

במקום שלא ניתן להשיג פת ישראל מותר מעיקר הדין למי שמסתמך על כשרות רגילה לקנות לחם רגיל ממאפייה של גויים. ראוי מאוד לברר במאפיה אם אינם מושחים את הלחם בשומן. לחמים מיוחדים אסורים.

חשוב לציין שכמעט בכל מקום בעולם תוכלי למצוא מוצרים עם סימן של ה-ou ראי