אזכרה ביום שישי

  • ג' חשון התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב המשיב

האזכרה של אמא שלי ע"ה יוצאת בתאריך י"ד בחשוון...

השנה זה יוצא ביום שישי אמרו לי שאת האזכרה אני צריכה להקדים ליום חמישי....

ועלייה להר ביום שישי בבוקר השאלה שלי מתי עושים ביום חמישי את קריאת המשניות... והברכות.... אחרי מנחה וערבית.... או אולי אחרי מנחה ולפני ערבית.. כדי שזה יחשב י"ד בחשוון יום האזכרה

תודה לכבוד הרב המשיב

תשובה

שלום רב,

את קריאת המשניות והברכות וכו', יש לעשות ביום חמישי בלילה, ואת העלייה לבית העלמין יש לעשות ביום שישי, ועדיף לעלות לפני חצות היום.

מקורות: יעויין נטעי גבריאל אבלות חלק ב' (פרק עב סעיף ד, ופרק פב סעיף יא).

בשורות טובות,

הלל מאירס