שאל את הרב - כללי

גמרא, ברכות דף ה ע' א

  • כ' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אני לאחרונה התחלתי ללמוד גמרא עם אברך, והתקשנו אני והוא בשורה אחת. בברכות דף ה' ע' א, בשורה תשיעית מהסוף בתחילת השורה כתוב: ''אל תקרי תלמדנו אלא תלמדנו'' ברור לי בזכות האברך שמדובר כאן בתלמדנו עם סגול, אבל מה ההבדל מה עושה את ההבדל ואיך זה מסביר את דברי הגמרא. תודה רבה כבוד הרב שיהיה חג שמח

תשובה

שלום וברכה

הפירוש הפשוט על המילה ומתורתך תלמדנו היא שהגבר ממשיך ללמדו תורה.

הניקוד עם הסגול מסיבר שהכוונה היא אשרי הגבר אשר תייסרינו י-ה הכוונה שאשרי האדם שיש לו ייסורים ודבר זה מתורתך תִלְמֶדְנו אנחנו לומדים מהתורה.