מדוע חייב להגיד קדיש עם עשרה אנשים

  • י"ח תשרי התשע"ה

שאלה

שלום, ברצוני לשאול שאלה כללית בנוגע לקדיש. אני מבקש להבהיר שאינני מתריס חס ושלום או מזלזל במנהגים ובהלכה אלא שואל על מנת להבין את העניין לעומקו. השאלה: הקדיש זו למעשה תפילה שקוראת לרוממות שמו של ה' בעולם (זה לפחות התוכן המילולי הפשוט). אני כיהודי בוודאי שמבקש לרומם את שמו בעולם. אם כן מדוע אסור ליהודי לקרוא קדיש שלא במניין? שאלה נוספת היא מה הדין של אישה שאמרה קדיש (מצד אחד אישה לא אומרת קדיש מצד שני אם מטרתה הייתה רוממות שמו אז מה הפסול בזה?) תודה,

תשובה

שלום וברכה

דברים קדושים במיוחד לא ניתן לאמרם אלא בהשראת השכינה השורה על עשרה בני אדם ולכן לא אומרים זאת ללא מניין.

אישה יכולה לומר קדיש במניין של גברים בני משפחה קרובים, אולם ללא עשרה בני אדם, לא ניתן לומר קדיש.