האם מקיימים מצוות צדקה בפחות משווה פרוטה?

  • י"ז תשרי התשע"ה

שאלה

שלום.

ידוע שצדקה צריכה להיות פרוטה ומעלה. האם זה נכון?

תודה מראש

תשובה

מועדים לשמחה,

יש מחלוקת בין הפוסקים אם מקיימים מצות צדקה בפחות משווה פרוטה, ולכן הרוצה לצאת ידי כל הדעות ייתן לפחות פרוטה לצדקה.

מקורות: ראה ספר דרך אמונה חלק א' (הלכות מתנות עניים פרק ז הלכה א ד"ה מ"ע, ובמילואים בסוף הספר) ושו"ת משנה הלכות חלק י"ג (סימן רז) וספר מגדים חדשים על מסכת שבת (דף ב עמוד א) וספר באורח צדקה (פרק א סעיף יח). וע"ע שו"ת יעלת חן חלק א' (חלק יורה דעה סימן כב).

בברכה,

הלל מאירס