מתי אומרים תיקון הכללי?

  • י"ח תשרי התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב כמה שאלות: 1. מתי אמורים לקרוא תיקון הכללי?. 2. יש לי חברה מתחזקת אבל יש לה חבר גוי והוא מוריד אותה מהדת מבלי שהיא שמה לב ניסיתי לדבר איתה על זה אבל היא מתכחשת ואומרת שלהפך שהוא מחזק אותה, מה אתה ממליץ לי לעשות? 3. שמעתי שאם יש לחזן בבית כנסת אייפון לא להתפלל באותו הבית כנסת, והחזן שלי מתאמן במכון כושר לא צנוע עם עירוב ורציתי לשאול האם להפסיק להתפלל באותו הבית כנסת ? להגיד גם לחברות שמתחזקות להפסיק להתפלל שם? מה אומר למשפחה שמתפללת במקום בקביעות? אשמח למענה תודה !

תשובה

שלום וברכה

1. לא חייבים לקרוא. רק אם רוצים ומתי שרוצים.

2. להציע לה לראות את ההרצאה הבאה http://www.hidabroot.org/he/video/54934 וכן את שאר ההרצאות בצד שמאל של הוידאו.

3. לא צריך לנהל מאבק נגד בית הכנסת ולא לשכנע את כולן לעזוב את בית הכנסת הנ"ל. ראוי אם את יכולה ללכת למקום אחר שיש שם חזן ירא שמיים.