כיבוד הורים אחרי התעללות

  • י"ב תשרי התשע"ה

שאלה

האם עליי להיות בקשר עם אבא שהרביץ לי בעבר, וגם קילל אותי המון פעמים, ואמא שבחיים לא תמכה בי , היום אני סבתא ב'ה, ויודעת מה זה לתמוך בילדים רגשית ונפשית ההורים שלי גרמו לי להתקפיי חרדה נושא שבדקתי אותו אצל פסיכולוגית

תשובה

שלום וברכה

אם הקשר לא יפגע בך כעת נפשית, מצווה להיות איתם בקשר ולכבדם. גם הורים מטורפים מצווה לכבדם וכמבואר בדברי הרמב"ם הלכות ממרים פרק ו

הלכה ז
עד היכן הוא כיבוד אב ואם, אפילו נטלו כיס של זהובים שלו והשליכו בפניו לים לא יכלימם ולא יצער בפניהם ולא יכעוס כנגדם אלא יקבל גזירת הכתוב וישתוק, ועד היכן מוראן אפילו היה לובש בגדים חמודות ויושב בראש בפני הקהל ובא אביו ואמו וקרעו בגדיו והכוהו בראשו וירקו בפניו לא יכלימם אלא ישתוק ויירא ויפחד ממלך מלכי המלכים שצוהו בכך, שאילו מלך בשר ודם גזר עליו דבר שהוא מצער יתר מזה לא היה יכול לפרכס בדבר, קל וחומר למי שאמר והיה העולם כרצונו.