בעלי חיים וקרבות בניהם

  • י"ב תשרי התשע"ה

שאלה

לכבוד הרב שלום, מבקשת לשאול: שאלה ראשונה האם מותר לצפות בערוץ נשיונל גאוגרפיק?זהו ערוץ בו מופיעות חיות בטבע הנקודה היא שרואים למשל אריה שטורף ארנבת...או נץ שטורף משהו אחר... שאלה שניה: שמעתי שהרב רוזנבלום אמר שבסוף..יהיה לויתן שנלחם עם עוד חיה..ורק מי שלא ראה קרבות של חיות יזכה לראות את מלחמת הלויתן..הכוונה לקרבות האלה שבערוץ או לקרבות שמתנהלות בחו"ל כאשר נגיד מכניסים שני שוורים..? מחילה על הבורות.

תשובה

שלום וברכה

לנשים מותר לראותף מאחר ואין בהם חשש ביטול תורה. ובלבד שלא יהיה שם דברי כפירה. לפעמים יש בסרטים שלהם דברי כפירה.

הכוונה היא בגמרא למשחקי קרב ולא לקרבות שבטבע.