תפילת יום כיפור בחו״ל

  • ה' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום רב אני נמצא בחו״ל וגר מאוד רחוק מבית הכנסת . יש לי חברים שהולכים להתפלל ביום כיפור לכנסיה שמסיבים אותה לאותו יום לבית כנסת והשליח ציבור היא אישה . ״ בית הכנסת״ הזה נמצא לא רחוק מהם כך שהם אמרו לי שאני יכול לישון אצלם ומשם ללכת להתפלל ב״בית הכנסת״ הזה . אני לא יודע מה לעשות כי קשה לי לקבל את זה שמתפללים בבית כנסת ״ כזה ואם לא אלך לבית כנסת האם אני יכול להתפלל בבית תפילת יחיד ? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

זה לא בית כנסת. זה טמפל רפורמי, חלילה ללכת למקום זה, ביום הכיפור, מצווה להתפלל בבית ביחיד ותזכה שכל תפילותיך יתקבלו כאילו הינך מתפלל בכותל המערבי ברוב עם.

עלה והצלח,