תפילה וברכות

מהן הסיבות שתפילה לא מתקבלת?

  • כ"ז אלול התשע"ד

שאלה

איפה אוכל למצוא את כל הסיבות שבגינן תפילה מתעכבת או לא מתקבלת, לדוגמא, לשון הרע... המון תודות!

תשובה

שלום רב,

יש דברים רבים שיכולים למנוע ולעכב את התפילה מלהתקבל, ומהם:

א. מסיר אזנו משמוע תורה גם תפילתו תועבה (משלי כח ט).

ב. גזל (על פי מדרש שמות רבה כב ג).

ג. לשון הרע (שמירת הלשון שער א' פרק ז בשם הזוהר הקדוש פרשת מצורע).

ד. כל האוטם אזנו מלשמוע צעקת דל, אין הקב"ה עונה לו בשעה שהוא צווח לפניו בקול זעקה ומרה, שנאמר (משלי כא יג) "אוטם אזנו מזעקת דל גם הוא יקרא ולא יענה" (אותיות דרבי עקיבא נוסח א' אות ד).

ה. מי שרבו עוונותיו ואינו מתפלל בתשובה (אמונות ודעות מאמר ה' פרק ו).

ו. מי שאינו שומע תוכחה (ספר הרוקח סימן כח).

ז. אם הוא לבוש בבגד שעטנז (יסוד ושורש העבודה שער ה' פרק א בשם המקובלים).

ח. הלנת פעולת שכיר (שם שער הכולל פרק יח).

בברכה,

הלל מאירס