איך להחזיר גזל כשאי אפשר לאתר את הבעלים?

  • כ"ז אלול התשע"ד

שאלה

איך אפשר להשיב גזילה שגזלתי מחנות (סופרמרקט) שהיא סניף של רשת גדולה (שופרסל, שפע שוק וכדו') כך שאין לי דרך להגיע אל הבעלים ויכול להיות שהם התחלפו במהלך השנים (זה היה לפני כעשר שנים ובוודאי שלא נגרם נזק, מדובר על סכום פעוט)? תודה

תשובה

שלום רב,

תנסה לאתר את אותו אדם שהיה הבעלים של הרשת בזמן הגזילה. ואם אתה לא מצליח, תעשה בסכום הזה משהו שיש בו תועלת לרבים, וכך יש סיכוי שביום מן הימים אותו אדם יהנה מכספך.

מקורות: ראה שלחן ערוך חושן משפט (סימן שסו סעיף ב) וסמ"ע (סק"ה).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס