האם מותר לתרום תרומת איברים מאדם שנפטר

  • כ"ז אלול התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, הייתי מעוניינת לדעת האם מותר לתרום איברים מאדם שנפטר. אני הצטרפתי לאדי לפני המון שנים, כיום אני יותר ויותר מתחזקת ורציתי לדעת על פי ההלכה האם מותר לתרום איברים. כיוון שהנשמה לא מתה היא פשוט עולה לעולם הבא ורק הגוף שהושאל לנו נשאר אשמח לתשובה והסבר גם למה :) חג שמח ושנה טובה

תשובה

לכבוד השואלת,

באופן עקרוני אין בעיה בתרומת אברים לאחר המוות כאשר ברורה לחלוטין דעת הנפטר שרצונו בכך. אך הדבר תלוי בהרבה פרטים מסובכים האם הנצרך להשתלה נמצא לפנינו? מה גדר הנצרכות פיקוח נפש?

מה הוא מוות, שניתן מאותו שלב ליטול אברים בלי לפגוע בגדר החי של החולה? ועוד הרבה שאלות קשות שאין כאן המקום. כל אחד החפץ להודיע על רצונו לתרום בחייו , חייב להיועץ ברב פוסק מוסמך ולשאול את כל הפרטים שבדבר.

בברכה

צוות הידברות