לנסוע או לא לנסוע?

  • י"ט אלול התשע"ד

שאלה

שלום. כחלק מההתחזקות שלי קיבלתי על עצמי לא לנסוע בשבתות ובחגים בלי נדר ואני עושה זאת כבר כ-5 שנים. לבעלי מאוד קשה עם זה כי אנחנו לא יכולים לחגוג את החגים עם המשפחה שלו. מה עושים?????? דבר נוסף, אני רוצה ללמוד איך מתפללים ומה קוראים בכלל ובמיוחד ביום הכיפורים? מה גם שאני מרגישה שקשה לי כי אין מי שידריך אותי. בבקשה תייעץ לי. תודה ממתינה לתגובה

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שזכית לשמור שבת כבר חמש שנים, למרות כל הקשיים שמסביב את מקפידה לשמור את השבת ולכבד את השבת ואת המצווה על השבת הלא הוא מלך מלכי המלכים הקב"ה, אין קץ לשכרך! מעלת שמירת השבת היא גדולה מאוד ובמיוחד שמירת השבת שלך שהיא באה במסירות נפש ובויתור על בילויים ובקשיים מרובים.

נשמח מאוד לסייע לך בכל הדברים שציינת, נא לשלוח לי מספק טלפון ונשמח לסייע לך. אם זה לא שייך נא לכתוב לי שוב ואשתדל לסייע לך.