שאל את הרב - כללי

התחזקות באמונה שלמה.

  • ט"ז אב התשע"ד

שאלה

בס"ד. כבוד הרב שלום רב. אני אישה. בת 24 ממשפחה מסורתית. בביתי שומרים הלכות, אך לא את כולן. אני נוטה להתחזק מזה כ-3 שנים לערך. הסביבה בה אני מתגוררת היא ברובה חילונית וכן, גם האנשים (מלבד המשפחה הגרעינית והמורחבת – שניחנה במגוון הרב). לכן, לעיתים אני חווה עליות ולעיתים גם מורדות. חשוב לי שמעשיי יבוצעו מאמונה שלמה ורצון לטוב. כלומר, שיהיו אלו מעשים שמחד, אוכל להתחזק באמצעותם ומאידך, להתמיד בהם באורך קבע. לכן, גם אם לא אוכל ליישם הכל, אני יודעת שמה שאעשה יהיה כנה ואמיתי, בלב שלם. עד היום, קראתי כתבות ומאמרים, צפיתי בהרצאות והתייעצתי עם אנשים בעלי אורח חיים דתי. לעיתים, קיבלתי עצות והכוונה נכונה ולעיתים היו סתירות בין הדברים, מה שהסב בי תהיות וערעורים (שכן, האשמה היא בי מכיוון שאני לא בחרתי במקומות הנכונים למציאת תשובות). הסיבות שלא פניתי לרבנים הן: א. אני ביישנית ואוהבת לעשות את הדברים בשקט. ב. יש לא מעט אנשים שדוגלים ב"תעמולה פסיכולוגית" ולטעמי, עשייה למטרת עשייה (עם כל הרצון הטוב), זו לא עשייה אמיתית שממלאת את הנפש. השאלות שלי: א. היכן אוכל לקבל הכוונה נכונה ולהתחזק אט אט? ב. האם ישנם פורומים או צ'אטים (נקיים) שבהם ניתן להסתובב בלא חשש ולדון בתהליכים, דברים? (מעין קבוצת תמיכה, לדעת שהדרך היא נכונה). אני מאוד מודה לך על המענה וסליחה על ה"טרחה". מוקירה מקרב לב. תודה.

תשובה

שלום וברכה

אנו נשמח לענות לך כאן באתר על כל שאלה ותהיה בעז"ה ולהשתדל לכוון אותך כפי רצונך בכל שאלה ושאלה.

כמו כן נשמח להצמיד לך מדריכה כרצונך, שתוכלי להתקשר איליה ולהתייעץ איתה ולסמוך עליה בלי נדר בעז"ה על כל שאלה. דבר שתשאלי אותך והשתובה לא תיראה לך תוכלי לשוב ולהתייעץ איתנו ואנו תקווה שבסייעתא דשמיא נוכל להדריך אותך בדרך הטובה בס"ד.

אם תרצי בכך נשמח לחזור אילייך טלפונית, שילחי לנו מספר טלפון ונשוב אילייך בהקדם.