שאל את הרב - כללי

בן שחזר בתשובה

  • י"ד אב התשע"ד

שאלה

בוקר טוב לכבוד הרב בני הבכור בן ה 34 רווק חזר בתשובה מזה כשנתיים וכיום הוא תלמיד בכולל חרדי ובכל פעם לוקח על עצמו עוד התחזקות , עזב את העבודה והתמסר כולו ללימוד תורה , הוא חי עם אחותו בדירה והיא נושאת בכל ההוצאות של המגורים , ובסוף שבוע הוא מגיע אלי ואני נושאת בכל ההוצאות של הכלכלה והדמי כיס, ובכל פעם שאני פונה אליו שעליו לצאת לעבוד ולשלב את עולם התורה עם העבודה הוא עונה יהיה בסדר ה' עוזר, הכל מקובל עלי אבל מי שמשלמות את כל החיי יום יום הן אחותו ואני . שאלתי מה לעשות איני רוצה לגרום למריבה ולסכסוך , איני יודעת איך לפעול אני מרגישה חסרת אונים ועצובה שזו הדרך להתעלם מהמציאות ולשקוע בספרים .אשמח לתשובתך ועזרתך איך אני אמורה להמשיך

תשובה

שלום וברכה

לפני שאענה, האם המצב הכלכלי שלך ושל ביתך הוא טוב ב"ה, ואתם יכולים לשאת בהוצאות? או שהוא מטיל את עצמו עליכם למרות הקושי שלכם?

ב. האם הוא גר לבד עם אחותו בקביעות?