שליחי מצווה אינם ניזוקים- הכיצד?

  • י"ט תמוז התשע"ד

שאלה

שלום הרב, מטרת שאלתי חלילה אינה להתריס אלא באמת ובתמים ללמוד. כולנו התבשרנו בצער רב מאד על מותו של דרור חנין הי"ד, שנהרג בעת שנסע לשמח חיילים על גבול רצועת עזה. אמנם איננו יודעים חשבונות שמיים, אולם הדבר מציק לי כיצד אדם שליח מצווה, נפגע. אשמח לביאור העיניין, מניח שהמשפט שבכותרת אינו פשטני, אשמח ללמוד כיצד דברי חז"ל סותרים את המציאות במקרה הזה. תודה מראש. ארז

תשובה

שלום וברכה

כמבואר בגמרא שהבטחה זו לא נאמרה במקום ששכיח היזק. כרם שלום הוא מקום מסוכן ולא ניתן לסמוך על הבטחה זו.