תפילה וברכות

מתי יש לכרוע בתפילת שמונה עשרה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, מתי יש לכרוע בתפילת 18? בברכה ובתודה מראש, הדס

תשובה

שלום וברכה

משתחוים ארבעה פעמים בתפילה.

כאשר מתחילים את הברכה הראשונה של שמונה עשרה, כשאומרים ברוך כורעים עם הברך, וכשאומרים אתה משתחווים עם הראש ולקראת אמירת ה` מזדקפים. וכן עושים בסיום הברכה הראשונה - ברוך אתה ה` מגן אברהם, כשאומרים ברוך כורעים עם הברך, וכשאומרים אתה משתחווים עם הראש ולקראת אמירת ה` מזדקפים.

באמירת ברכת מודים כאשר אומרים מודים אנחנו לך שאתה הוא, משתחוים {ואין כורעים בברך}. וכשאומרים ה` מזדקפים, ובסיום הברכה - ברוך אתה ה` הטוב שמך ולך נאה להודות, כשאומרים ברוך כורעים בברך, וכשאומרים אתה משתחווים עם הראש ולקראת אמירת ה` מזדקפים.

סדר הכריעות בסוף תפילת העמידה בסוף שמונה עשרה כשאומרים "עושה שלום במרומיו" כורעים קודם לצד שמאל ואחר כך כשאומרים הוא יעשה שלום עלינו  לצד ימין וועל כל ישראל ואמרו אמן כורעים ישר.

ויהי רצון שיתקבלו תפילותייך ברחמים וברצון