שאלה על בית עסק

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב יש לי חנות מזכרות באילת ורציתי לדעת אם מותר לי למכור נצרות לגויים מפניי שיש המון רוסים החנות פתוחה בשבת האם למכור נצרות זה חטא? אשמח אם תענו לי בהקדם...

תשובה

שלום וברכה

בוודאי ובוודאי שהמכירה בשבת אסורה בהחלט וזה חמור ביותר. שמירת השבת היא מקור הברכה ואין ברכה בכסף שמרוויחים בשבת ולא זו בלבד אלא שגם הכסף של אמצע השבוע נפסד על ידי העבודה בשבת. אם תשמרו את השבת כראוי מובטחני שתהיה לכם ברכה גדולה - לקראת שבת לכו ולנכה כי היא מקור הברכה. כבר המשיל החפץ חיים את הפותח חנותו בשבת לכפרי שהיה לו דוד עם שש ברזים והיה מוכר ממנו מים ולאחר זמן עלה בדעתו שחבל למכור מים רק משש ברזים עדיף להוסיף ברז נוסף וכך יהיו לו מים רבים יותר וכמובן שהוא טעה כי המים לא מתוספים מפתיחת ברז נוסף. כך גם פרנסתו של אדם נכתבה לו מראש השנה כמה ירוויח וכמה ימכור ובוודאי לא יגרע מאומה מפרנסת האדם כאשר הוא מוכר רק ששה ימים בשבוע ואם יוסיף למכור חלילה גם בשבת הרי הוא עובד יותר ולא מרוויח כלום ולא רק שאינו מרוויח אלא אף מפסיד יותר וכפי שכתבתי לעיל.

על כן היי חכמה ואיזיר כגיבור חלצייך ותסגרי את החנות בשבת ובעז"ה תראי שהריווח הוא כפול ומכופל.

לא הבנתי מה את מוכרת בדיוק לנוצרים. נא לפרט מעט ואענה לך אי"ה. אשמח לסייע לך בכל הנדרש.