כיפה

  • י"ב אייר התשע"ו

שאלה

אני יהודי שגר בחו''ל, עובד תפקיד בכיר בחברה בינלאומית ומתעסק הרבה עם אנשים. אני כבר זמן רב קיבלתי על עצמי לנסות לברך על האוכל, ברכת המזון, אשר יצר וכו. אני לא חובש כיפה מפני שכולם מסביבי גויים ואני לא מרגיש בנוח לכבוש כיפה בחוץ. קראתי שכדי לברך חייבים לכסות את הראש אבל במקום עבודה לא מקובל להיות עם כובע או כל דבר דומה. האם מותר לי לברך ללא כיסוי ראש כמו שעשיתי עד עכשיו? אני לא רוצה להפסיק לברך בגלל שאין לי את הראש מכוסה . תודה רבה.
מאיר
קליבלנד

תשובה

שלום רב, למאיר מקליבלנד
אין הדבר פשוט כלל לברך בלי כיפה. ולכן תשתדל מאוד לכסות את ראשך בשעת הברכה אפילו בשרוול החולצה. ובדיעבד גדול כשאין שום ברירה עדיף לברך ללא כיסוי ראש מלאכול ללא ברכה.
חזק ואמץ, ובהצלחה רבה!