זוגיות

האם אשה שלא נשאה מחוייבת בגט

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי ילדה בת 37 ולא נשואה דבר שגורם לי צער רב ביות היא נראית נהדר יפה ונעימה שומרת שבת בעבר היו לה מספר פעמים של קשר רציני אבל מעולם לא הגיעה לחופה היתה לי הרגשה שמשהוא מעכב אותה לאחרונה נאמר לי דרך חברתה שמקשר אחד היה לה הריון והיא ביצעה הפלה לא היה לי מושג במה שעובר עליה מכיון שהיא גרה בדירתה וההחלטות היו שלה בלבד במר גורלי וודאתי את אמיתות הדבר ואכן קרה הדבר ושאלתי הי האם עליה לקבל גט מאותו בחור שהרתה לו למרות שלא היתה נשואה לו בגלל היותה הרה ממנו אנא ענו לי מודה לכם מאוד

תשובה

שלום וברכה

ההריון לא גורם לחיוב גט. אולם היא חיתה במשך תקופה עם גבר כזוג לכל דבר, יש מקרים שיש צורך בגט וצריך לגשת לרב מומחה הבקי בדינים אלו שיחקור את הענין לאשורו ויכריע אם יש צורך בגט.

כמו כן ראוי לדעת שעצם ההפלה יכול לגרום לקשים בחיים ואמליץ לתקן את הדבר על ידי תרומה לאגודת אפרת המסייעת לאלו שיש להם קושי ורוצות חלילה להפיל, אקווה שדבר זה יסייע בידה למצוא את זיווגה הגון מהרה.