הכשרת מיקרוגל וטוסטר אובן

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אנו זוג צעיר בלי אמצעים כלכלים עדין (ולכן אין לנו אפשרות לקנות כלים חדשים לפסח וכו´) רציתי לדעת מה לעשות על מנת להכשיר את המיקרוגל והטוסטר אובן. לגבי מקרר לפי מה שהבנתי אין הנחיות מיוחדות פרט לנתק את החשמל ופשוט לנקות היטב, זה נכון? בנוסך הגעלת כלים- כלי שיש בו קצת שחור (כי זה נשרף) ניתן לעשות לו הגעלת כלים? תודה מראש וחג פסח שמחחחחחחחחחחחח אשמח אם התשובה תגיע לי למיל

תשובה

שלום וברכה

יש לנקות היטיב את המיקרוגל ולאחר מכן להניח מים עם סבון למשך עשר דקות על החום הגבוה ביותר, ראוי להשתמש במיקרוגל במשך הפסח רק עם קופסא סגורה.

את הטוסטר אובן יש לנקות היטיב ולהמתין 24 שעות לאחר השימוש האחרון ולהדליק את הטוסטר אובן לאחר מכן למשך חצי שעה על החום הגבוה ביותר. תבניות לא ניתן להכשיר ויש להשתמש בתבניות חדשות או חד פעמיות.

כלי שיש בו שחור ולא ניתן להורידו יש לשרוף את המקום באש.