מתי אומרים ברכת הטל ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1. שלום רב, אבי ז"ל נפטר לפני כמעט חמישה חודשים, הוא נולד בברית המועצות בשם וולרה וכן גם קודש בשם זה בברית המילה. בגיל 9 הוא עלה לארץ הקודש ושמו שונה ליצחק. שמה של אמו הוא אסתר. השאלה שלי היא: על איזה שם אני צריך לקרוא לו בהשכבה/קדיש? עד עכשיו אמרתי יצחק בן אסתר. האם כך זה נכון או שאני צריך לקרוא וולרה בן אסתר? 2.האם מותר לקנות נעליים חדשות בשנת אבלות? ואם לא, האם מותר לקנות נעליים חדשות לצורך עבודה בלבד? 3.באיזה תאריך בדיוק עוברים לתפילת קיץ בתפילת שמונה עשרה? תודה מראש על כל התשובות!

תשובה

שלום וברכה

1. לקרוא לו יצחק.

2. מותר.

3. מוריד הטל מתחילים מתפילת מוסף של חג הראשון של פסח. בערבית של מוצאי החג הראשון של פסח, פוסקים לומר את תפילת ותן טל ומטר לברכה.