אמונה

קניית טלית כסגולה לזיווג לנשים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, שמי איילת השחר ואני ב"ה נשואה, אך אחותי הבכורה אינה נשואה. לפני מס´ ימים הייתי בשיעור של הרבנית ימימה מזרחי ושם הציעו לי להגיד לאחותי לקנות טלית כדי לזרז את הזיווג. האם זה נכון? ואם כן, יש דברים נוספים שכדאי לעשות במקביל? [אולי חשוב לציין שאנחנו ממשפחה דתייה וכך גם אנחנו] שאלה נוספת - לגבי אחי, כיצד אוכל לעזור לאחי לחזור בתשובה? [בנוסף לתפילות שאת זה אני עושה כמעט בכל יום] תודה רבה, איילת השחר.

תשובה

שלום וברכה

אם הרבנית אומרת, זה כנראה נכון.

אציע לקבל קבלה חזקה למשך ארבעים יום את ואחותך לזכות מציאת זיווג הגון עבורה וכן להתחיייב סכום לצדקה אם אחותך תתארס עד שבועות.

בעניין האח, הנה סגולה בדוקה, ביום שישי לאפות חלות כשיעור הראוי להפריש חלה, ולהכניס בתוך התנור לבינה בכל שעת האפייה, ולהשאירה עד יום שישי הבא ולאפות שוב,חלות לכבוד שבת בשיעור המחייב בחלה, לאחר מכן לקחת את הלבינה ולומר עליה את הנוסח הבא, כשם שבערה לבנה זו כך יבער לב פב"פ אשר יצא לתרבות רעה , לאביו שבשמים, ולכתוב זאת על הלבינה ולהניחה בקבר של צדיק מפורסם, וה` יהא בעזרכם שתזכו לרוב נחת.

בברכת הצלחה,