שאל את הרב - כללי

סגולה להצלחה בלימודי פיזיקה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני משקיע לומד למבחנים בפיזיקה ומקבל ציונים נמוכים איזו סגולה או משהו יש בשביל שאצליח העז"ה..?

תשובה

שלום וברכה

על כל צורך על מבוקש, עלינו להתפלל. ומפורש בתלמוד (מסכת ברכות דף לבב): "אמר רבי חמא ברבי חנינא אם ראה אדם שהתפלל ולא נענה יחזור ויתפלל שנאמר קוה אל ה` חזק ויאמץ לבך וקוה אל השם".

אולם, למעשה, צריך גם לקחת בחשבון, שיתכן ופיזיקה לא התחום אליו אתה בנוי ומתאים. וכך אמר האדמו"ר מקוצק זצ"ל: אם לא הולך כמו שרוצים - רוצים כמו שהולך".

הגאון הקדמון המבי"ט בספרו הק` בית אלקים (שער התפילה - פרק שני) מבאר שעם כל זאת זה לא מוריד מערך התפלה:

"לא היתה תכלית התפלה כדי שיענה, אלא להורות שאין בעולם למי שראוי להתפלל, אלא לאל ית`, ולהכיר שהוא חסר מכל וכל בזה העולם, ואין מי שימלא חסרונו אלא הוא יתברך, ומספר לפניו חסרונותיו, להורות זה הענין, וסוף השכר לבוא, אבל לא שתהיה התפלה לתכלית השגת המבוקש, שנראה שאם היה יודע שלא יהיה נענה באותה התפלה לא היה אומר אותה".

"שכוונת התפלה היא להכיר ולהורות כי אין בעולם למי שראוי להתפלל כי אם לאל יתברך, שהוא אדון לכל העולם ושאנחנו חסרים מכמה דברים המוזכרים בתפלה, ואנו זוכרים אותם לפניו, כדי שנכיר שאין מי שיכול לספק צרכינו ולהצילנו מכל צרותינו כי אם האל ית` ועליו אנו משליכים יהבנו, ואנחנו יוצאים ידי חובותינו בהתפלל על הכוונה הזאת, וה` הטוב בעיניו יעשה, אם לקבל תפלתנו אם היא הגונה אם לאו".

פורים שמח – מנשה ישראל