האם רווק החי בבית הוריו חייב במשלוח מנות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד לכבוד הרב שלום רב ! הרב בבקשה תגיד לי כמה דברים . 1. אני בת 18 וגרה עם אמא שלי האם גם אני צריכה לעשות משלוח מנות ? 2. ואם אין לי למי לתת , ויש לי קרובי משפחה (דודה ובת דודה ) שאני לא בקשר ממש חזק איתם קשר רחוק כזה כי אני גיורת והם גוים והם גרים בחו"ל גם . אז הם באו לארץ , אז האם אני יכולה לתת להם משלוח מנות ? 3. מה צריך לכלול המשלוח ? 4. מזה מתנות לאביונים ? האם גם אני צריכה לעשות את זה בנוסף למשלוח מנות ? בתודה מראש !!

תשובה

שלום וברכה

1. כן.

2. אי אפשר לתת לגויים. אם אימא יהודייה, תתני לה.

3. שני מנות אוכל או מאכל ומשקה.

4. מצווה לתת לפחות לשני עניים מעות, לפחות שווה פרוטה ורואי להדר לתת לפחות 5/10 ש"ח.

זאת יש לתת בנוסף למשלוח מנות.