האם מצוות זקן לגבר היא מן התורה ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני מעוניין לברר בבקשה את המשמעות של ארבעת הדברים להלן לפי היהדות והאם הם מצווה ממש מהתורה או מחכמים: א: זקן לגבר ב: תפילה ג:כל סוגי הברכות למיניהם ד: האם אני חייב לעשות מצוות בלי שום כוונה ומחשבה, או שאני מחוייב במצווה רק כשאני מבין את המשמעות שלה והכוונה שלה?

תשובה

שלום וברכה

א. איסור הגילוח בתער הוא איסור תורה אולם המגלח במכונת תספורת כשרה אינו עובר על איסור כלשהו. על פי הקבלה אין לקצץ את הזקן כלל.

ב. התפילה עיקרה מן התורה לדברי הרמב"ם וחז"ל תיקנו את חובת תהפילה שלושה פעמים ביום. קריאת שמעשחרית וערבית היא מצווה מן התורה.

ג. ברכת המזון וברכות התורה הם חובה מן התורה. כל שאר הברכות חובתם רק מדרבנן.

ד. גם כאשר אינך יודע ומבין את כוונת המצווה חובה לעשות את המצווה והקב"ה מצרף מעשה למחשבה ומחשב את מצוותך הנעשית כפי הבנתך כאילו עשית עם כל הכוונות הראויות.