שאל את הרב - כללי

הריון לפני חתונה, מה יהיה עם הילד?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, נכנסתי להריון לפני חתונה ואני חוששת מאוד שהילד שיוולד יהיה רשע בגלל שהוא לא בא בטהרה ואני מפחדת שהוא ייצא רשע חס ושלום האם יש משהו שאני יכולה לעשות למען הילד הזה? כמו כן רציתי לדעת האם מותר לי לטבול במקוה בזמן שאני בהריון(לפני החתונה)

תשובה

שלום וברכה

אם תקבלי עלייך מכאן ואילך שלא לקיים יחסים ללא טבילה וחתונה. הילד יהיה צדיק וקדוש. התשובה שלך על חטא זה, מועילה לטהר את הילד מטומאת החטא.

מאחר ולא תקיימי יחסים מכאן ואילך עד לחתונה הקרובה, אין לך ללכת לטבול אלא לקראת החתונה.

אשמח לסייע לך עוד.

מועדים לשמחה,