הלכות הדלקת נרות ביום כיפור החל בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב רציתי לשאול מה מברכים בידיוק על הנרות שמדליקים היום בכיפור ויום השבת? ומה מדליקים קודם? 2. האם מותר ללמוד דברי תורה בכיפור או רק תהלילם ולעשות חשבון נפש? 3.האם מותר לתת אוכל לציפורים הקבועות שלי בכיפור? 4. האם אומרים אחרי אבינו מלכנו בתפילות יהיה שם השם מבורך ווידוי בכיפור ואז עלינו לשבח או שלא חייב יהיה שם השם מברך ווידוי אלא ישר אחרי עושה השלם עלינו לשבח? תודה רבה וסליחה על ההפרעה

תשובה

"להדליק נר של שבת ו[של] יום הכיפורים".

מדליקים אותם נרות כמו בכל שבת, וההדלקה היא לכבוד שבת ויום כיפור. מוסיפים עוד נר לכבוד יום כיפור הנקרא "נר החיים". מלבד נרות נשמה שמדלקים אלו שהוריהם כבר בגן עדן.

בהצלחה, ושנה טובה, מנשה ישראל