אמונה

החזרה בתשובה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום , בזמן האחרון אני משקיע מאמץ לנסות לקרב את חבריי לדת ולעורר אצלהם רצון להתעניינות. השאלה שלי היא , אם עד היום הם היו בגדר "אנוסים" - לא הכירו כל כך , ונולדו למשפחות חילוניות שדת מוצגת בהם כדבר שלילי הרי בעצם זה שאני מוציא אותם ממצב זה של אנוסים , אני עושה להם רע . כי אם לפני שהם ידעו את אותם דברים הם לא התקרבו לדת לא יבואו אליהם בטענות לעומת עכשיו שהם לא באים לדת מרצון. אז אולי בכלל כדאי שאני לא אנסה? תודה

תשובה

שלום וברכה

כאשר אדם אינו רוצה ללמוד אינו נחשב כאנוס.

אנוס נחשב מי שלא יכול להגיע לאמת אולם מי שחי ונושם ואינו מנסה לחשוב מה מטרתו בעולם אינו בגדר אנוס.

בברכה - בנימין שמואלי