אמונה

התלבטויות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, שאלתי היא כיצד אני צריכים להבין את ההתלבטות בעניין לימוד הזוהר.מצד אחד,בהקדמה לספר הזוהר המבואר מפי בעל הסולם נאמר שחשוב מאוד לקרוא בזוהר ואף ללמוד יום יום את הכתוב בו וגם אם אדם לא מבין מה הוא קורא טוב לו שיקרא רק כדי "להפעיל" את הכח הרוחני שבספר.מצד שני,בהרצאה של הרב אמנון יצחק נאמר "אוי לאדם שילמד את הזוהר לפני הגיעו לגיל 40 ולפני שלמד את הש"ס,ההלכה והפוסקים וגם אז ילמד רק דרך רבו בקצרה ולא ייכנס מדי ויבין עפ"י שכלו".איך מתיישבים שני הטענות יחד? שאלה נוספת: לאחי נולד בן ואני יודע שעפ"י ההלכה כעבור 8 ימים עושים ברית.התינוק נולד ביום שני ב11 וחצי בבוקר.הברית לא אמורה להתקיים ביום שלישי שכעבור שבוע ויום?(אני יודע שלא מהרב אצלנו אבל לא הבנתי איך סופרים) תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מותר לקרוא בכל גיל את ספר הזוהר ללא הבנה.

מותר ללמוד את חלקי המוסר בזוהר בכל גיל ובכל מצב.

רק את החלק הקבלי של הזוהר יש להימנע מללמוד ללא שראויים לכך.

ב. הברית אמור להיות ביום שני מאח רוסופרים גם יום הלידה וגם את יום הברית.

בברכה - בנימין שמואלי