אמונה

עזררההה !!!

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אני צריכה עזזרה דחוף לכמה שאלות 1.אם אני ישנה צהריים או נרדמתי שאני קמה אני צריכה לעשות נטילה? 2.מה החשיבות של תפילת שמונה עשרה ? 3.מה זה בית יהודי?ואיך מקמים בית כזה? 4.בחתונה של דתים מותר לכלה לשיר שיר לבעלה? 5.חברה שלייי בדרך לחזור לתשובה והייתי נורא שמחחחה לעזור לה לפני הצניעות בחיזוק האמונה בבורא עולם והייתי רוצה שתתן לי עצות איך לחזק לה את האמונה?ואת החשיבות של השבת וכמה נורא חשוב לשמור שבת. הייתי נורא שמחה אם תענה על זה בהקדם..תודה מראש

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה עקב רוב פניות לאתר.

אנסה לענות על שאלותיך בעזרת השם אחת לאחת.

1. פחות מחצי שעה לא. אחרי חצי שעה רצוי ליטול ידים אבל בלי ברכה.

2. תפלת משונה עשרה (של שחרית ומנחה) לנשים הוא דבר ראוי ומחוייב לפי דעת הרמב"ן. לדעת הרמב"ם אשה אינה חייבת להתפלל שמונה עשרה - רק לומר בקשה אחת בכל 24 שעות לפני הקב"ה (ואפילו בלשון שלה) ולבקש מאת השם דבר שהיא צריכה.

3. בית יהודי היא בית שמנהלים ע"פ הלכה.

כדי להקים בית כזה צריכים ללמוד הלכות בסיסיות של כשרות המטבח, שמירת שבת, וטהרת המשפחה, ולשמור את כל אותם הלכות בפועל. מן הדברים הכי חשובים בהקמת בית יהודי, היינו בחירת רב יחיד שהוא ייחשב כ"רב של המשפחה" ויפסוק הלכות וידריך את הזוג בכל נושא התלוי אצלהם בספק.

4. לא.

5. בשביל חיזוק באמונה כדאי ליעץ לה לקרוא בספר "בגן האמונה".

<

בברכה,

רב נחום